Projekt PO WER 2016 - „Hiszpańskie smaki”
22.05.2018

Projekt „Hiszpańskie smaki” o numerze 2016-1-PL01-KA102-023400 w ramach projektu „Staże zagraniczne dla uczniów i absolwentów szkół zawodowych oraz mobilność kadry kształcenia zawodowego” realizowanego ze środków PO WER na zasadach Programu Erasmus+ sektor Kształcenie i szkolenia zawodowe
Cel główny: Podniesienie kompetencji w zakresie przedsiębiorczości poprzez poszerzenie wiedzy i umiejętności 10 uczniów Zasadniczej Szkoły Zawodowej w Żywcu - kierunek: kucharz
Cele Szczegółowe:
-rozwijanie cech przedsiębiorczości (efektywność, operatywności, przebojowość), które ułatwią zakładanie własnej działalności gospodarczej,
- poszerzenie wiedzy i umiejętności, oraz kompetencji zawodowych uczniów,
- zapoznanie się z tradycyjną kuchnią hiszpańską,
- doskonalenie znajomości języków obcych w tym wykorzystanie języka obcego w praktyce, w szczególności w sytuacjach stricte zawodowych (język obcy branżowy),
- ułatwienie rozwoju zawodowego uczniów, 
- zwiększenie szans na zatrudnienie w Polsce i Europie (zakładanie własnych lokali gastronomicznych),
- nauka pracy w zespole międzynarodowym,
- zwiększenie poczucia pewności siebie przez pracę w środowisku międzynarodowym, przełamywanie bariery językowej oraz różnic kulturowych, radzenie sobie w sytuacjach kryzysowych,
- poznanie kultury innego kraju,
- praktyka pod okiem mistrzów kulinarnych,
-poznanie nowoczesnego sprzętu gastronomicznego.
Uczestnikami konkursu byli uczestnicy Projektu "Hiszpańskie smaki" o numerze 2016-1-PL01-KA102-023400 w ramach programu „Staże zagraniczne dla uczniów i absolwentów szkół zawodowych oraz mobilność kadry kształcenia zawodowego” realizowanego ze środków PO WER na zasadach Programu Erasmus+ sektor Kształcenie i szkolenia zawodowe .
Jedzenie prezentowało się znakomicie, były tam słynne Penne , niezastąpione hiszpańska kanapki Montaditas oraz kilka różnorakich deserów. Jednak zanim mogliśmy je wszystkie spróbować, posłuchaliśmy krótkiej prezentacj na temat kuchni hiszpańskiej, jej historii, diety śródziemnomorskiej oraz różnych ciekawych faktów związanych z jedzeniem w Hiszpanii.Młodziez przygotowała gazetkę na korytarz szkolny poświęconą wyjazdowi do Hiszpanii
LISTA UCZESTNIKÓW PROJEKTU "HISZPAŃSKIE SMAKI"
| 
 | 
 Imię i nazwisko 
 | Klasa | 
| 1 | Kamila Czarniak | I ZSZ | 
| 2 | Natalia Gowin | II ZSZ | 
| 3 | Koźlik Marta | II ZSZ | 
| 4 | Kryszyłowicz Kinga | I ZSZ | 
| 5 | Kucharska Beata | II ZSZ | 
| 6 | Łajczak Szymon | II ZSZ | 
| 7 | Matlakiewicz Dawid | I ZSZ | 
| 8 | Kraus Mateusz | I ZSZ | 
| 9 | Hetnał Piotr | I ZSZ | 
| 10 | Szybiak Patrycja | I ZSZ | 
- zajęcia z języka angielskiego
- zajęcia z języka hiszpańskiego
-zajęcia kulturowe
-zajęcia pedagogiczne
Załączniki :
-Regulamin Rekrutacji
-Formularz zgłoszeniowy
-Harmonogram zajeć
Pliki do pobrania
- 
					Formularz zgłoszeniowy.doc
					(format: doc; rozmiar: 55,50 KB) 
- 
					HARMONOGRAM.doc
					(format: doc; rozmiar: 185,50 KB) 
- 
					Regulamin+rekrutacji+POWER.doc
					(format: doc; rozmiar: 67,50 KB) 
 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 Polecane
 Polecane     
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			