Pomoc kuchenna
| Gdzie jest dostępny kurs | Opis i cena kursu | Planowana data rozpoczęcia | ||||||||||||||
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
Centrum Kształcenia Zawodowego w Częstochowie ul. Jagiellońska 141, 42-202 Częstochowa tel.: 34-365-76-21 tel. kom.: 697 818 686 e-mail: czestochowa@zdz.katowice.pl www: www.kursy.czestochowa.zdz.pl |
Szczegóły
×
×
Pomoc kuchenna
Cena kursu: 1200.00 zł
Ilość godzin: 40
Planowany termin rozpoczęcia:
Cel kursu
Zobycie wiedzy i umiejętności niezbędnych na stanowisku pomocy kuchennej. Wymagania dla kandydata
- ukończony 18 rok życia - dobry stan zdrowia potwierdzony zaświadczeniem lekarskim o braku przeciwwskazań do wykonywania zawodu pomocy kuchennej - książeczka sanepidowska Efekt kształcenia
Absolwent kursu posiada wiedzę w zakresie: Tematy zajęć
ZASADY BEZPIECZEŃSTWA PRACY NA STANOWISKU POMOC KUCHENNA- 3h OBSŁUGA NARZĘDZI, MASZYN I URZĄDZEŃ, KTÓRE STANOWIĄ WYPOSAŻENIE PLACÓWEK GASTRONOMICZNYCH- 4h PODSTAWOWE RECEPTURY - PRZEPISY KULINARNE - 3h SZTUKA GOTOWANIA, SMAŻENIA,GRILLOWANIA - 10h NOWOCZESNE FORMY PRZYGOTOWYWANIA POTRAW- 10h Egzamin/uprawnienia
Zaświadczenie o ukończeniu kursu zgodne z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych Informacje dodatkowe
Warunkiem uruchomienia szkolenia jest zebranie grupy minimum 6-osobowej.
|
TERMIN DO UZGODNIENIA | ||||||||||||||
|
Centrum Kształcenia Zawodowego w Tychach ul. Budowlanych 156, 43-100 Tychy tel.: 32 227 17 46 tel. kom.: 697 818 737 e-mail: tychy@zdz.katowice.pl www: www.kursy.tychy.zdz.pl |
Szczegóły
×
×
Pomoc kuchenna
Cena kursu: 1500.00 zł
Ilość godzin: 40
Planowany termin rozpoczęcia:
Cel kursu
Zobycie wiedzy i umiejętności niezbędnych na stanowisku pomocy kuchennej. Wymagania dla kandydata
- ukończony 18 rok życia - dobry stan zdrowia potwierdzony zaświadczeniem lekarskim o braku przeciwwskazań do wykonywania zawodu pomocy kuchennej - książeczka sanepidowska Efekt kształcenia
Absolwent kursu posiada wiedzę w zakresie: Tematy zajęć
1. ( 3 h ) Organizacja zakładu gastronomicznego 2. ( 3 h ) Regulaminy BHP i ppoż. w zakładzie gastronomicznym 3. (4 h) Higiena żywności 4. (4 h) Procesy technologiczne stosowane w produkcji gastronomicznej 5. (50 h) Praktyczne zastosowanie procesów technologicznych 6. (2 h) Zasady przechowywania, magazynowania surowców, półproduktów i produktów kulinarnych 7. (2 h) Zasady żywienia zbiorowego 8. (2 h) Wartości odżywcze pokarmów Egzamin/uprawnienia
Zaświadczenie o ukończeniu kursu zgodne z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych Informacje dodatkowe
Podana cena za kurs jest ceną szacunkową dla grupy 6/8-osobowej. Cena ostateczna jest uzależniona od ilości słuchaczy.
|
TERMIN DO UZGODNIENIA |
Polecane