Kucharz z tradycjami przygotowujący zdrową żywność i promujący SLOW FOOD stosując tylko naturalne składniki niezbędne do przygotowania zdrowych dań - nr ESF01-2013-1-PL1-LEO01-37366

Cele projektu: rozwinięcie talentów uczestników projektu, zapoznanie się z ideą Slow Food; zdobycie wiedzy na temat technik przygotowania potraw z wyłącznie organicznych produktów, przy realizacji zamówień u lokalnych dostawców, promocja lokalnego przemysłu gastronomicznego; zapoznanie się z procedurami HACCP, organizacją pracy; zorientowanie się w lokalnym rynku pracy, poznanie dostawców żywności, lokalnych produktów oraz menu w restauracji, w której będą odbywać się praktyki; doskonalenie kompetencji w zakresie barystyki; poznanie różnic kulturowych i respektowanie ich, oraz tolerancja wobec innych upodobań, zachowań, przekonań, wyznań religijnych.

 

Okres realizacji projektu: 01.12.2013-30.10.2014

 

Grupy uczestniczące w projekcie:

1.      Grupa I - 16 osób (kucharz), miejsce odbywania praktyk – Włochy; termin: 28.04.2014-16.05.2014