Kucharz
Gdzie jest dostępny kurs | Opis i cena kursu | Planowana data rozpoczęcia | ||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ośrodek Kształcenia Zawodowego w Żarkach ul. Sosnowa 2, 42-310 Żarki tel.: 34-314-82-25 tel. kom.: 697-818-674 e-mail: zarki@zdz.katowice.pl www: www.kursy.zarki.zdz.pl |
Szczegóły
×
×
Kucharz
Cena kursu: 1400.00 zł
Ilość godzin: 60
Planowany termin rozpoczęcia: 2025-05-14
Cel kursu
Zobycie wiedzy i umiejętności z zakresu planowania produkcji; surowców gastronomicznych; maszyn i urządzeń gastronomicznych; obróbki wstępnej surowców; technik sporządzania dań podstawowych, dań głównych i przekąsek; wypieku ciast; sporządzania deserów i napojów; sporządzanie potraw specjalistycznych; ekspedycji wyrobów kulinarnych. Efekt kształcenia
Absolwent kursu posiada wiedzę w zakresie: Tematy zajęć
1.Organizacja placówki gastronomicznej. Egzamin/uprawnienia
Zaświadczenie o ukończeniu kursu zgodne z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych Informacje dodatkowe
Podana cena za kurs jest ceną szacunkową dla grupy 4-6 osobowej. Cena ostateczna jest uzależniona od ilości słuchaczy.
|
14.05.2025 Zapisz się |
||||||||||||||
Centrum Kształcenia Zawodowego w Katowicach ul. Krasińskiego 2, 40-952 Katowice tel.: 32 603 77 94 tel. kom.: 697 818 632 e-mail: katowice@zdz.katowice.pl www: www.kursy.katowice.zdz.pl |
Szczegóły
×
×
Kucharz
Cena kursu: 2400.00 zł
Ilość godzin: 60
Planowany termin rozpoczęcia: 2025-05-30
Cel kursu
Zapoznanie uczestników kursu z zagadnieniami dotyczącymi m.in.: planowania produkcji; surowców gastronomicznych; maszyn i urządzeń gastronomicznych; obróbki wstępnej surowców; technik sporządzania dań podstawowych, dań głównych i przekąsek; wypieku ciast; sporządzania deserów i napojów; sporządzanie potraw specjalistycznych; ekspedycji wyrobów kulinarnych. Wymagania dla kandydata
Uczestnikiem kursu może zostać każda osoba, która zainteresowana jest niniejsza tematyką, przygotowująca się do pracy na stanowisku kucharza, lub podnieść swoje umiejętności kulinarne. Efekt kształcenia
Absolwent kursu posiada wiedzę w zakresie: Tematy zajęć
Zasady i wymagania w zakresie żywienia gości - 3h - normy żywieniowe i wyżywienia oraz zasady układania jadłospisów, obliczanie zapotrzebowania na produkty. Maszyny, narzędzia i sprzęt gastronomiczny - 2h - park maszynowy i jego funkcje, znajomość urządzeń i maszyn oraz sprzętu gastronomicznego oraz jego obsługa, korzystanie z instrukcji obsługi. Surowce gastronomiczne - 5h - klasyfikacja i charakterystyka surowców, odbiór jakościowy artykułów żywnościowych, przechowywanie i magazynowanie oraz metody utrwalania żywności. Obróbka wstępna surowców - 7h - warzyw, ziemniaków, grzybów, mięsa, zwierząt rzeźnych, dziczyzny, podrobów; drobiu, ryb, skorupiaków, mięczaków. Stanowisko pracy - 3h - układ funkcjonalny zakładu gastronomicznego, wyposażenie stanowiska pracy, organizacja stanowiska pracy, podział na stanowiska pracy, kwalifikacje i obowiązki personelu w gastronomii. Zajęcia praktyczne - 40h technika sporządzania dań podstawowych, sporządzanie zup, przekąsek, ekspozycja wyrobów kulinarnych. Egzamin/uprawnienia
Zaświadczenie zgodne z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych Informacje dodatkowe
Podana cena za kurs jest ceną szacunkową dla grupy 6/8-osobowej. Cena ostateczna jest uzależniona od ilości słuchaczy. |
30.05.2025 Zapisz się |
||||||||||||||
Centrum Kształcenia Zawodowego w Chorzowie ul. Hajducka 21, 41-500 Chorzów tel.: 32 241 25 14 tel. kom.: 697 818 593 e-mail: chorzow@zdz.katowice.pl www: www.kursy.chorzow.zdz.pl |
Szczegóły
×
×
Kucharz
Cena kursu: 1200.00 zł
Ilość godzin: 80
Planowany termin rozpoczęcia:
Cel kursu
Zobycie wiedzy i umiejętności z zakresu planowania produkcji; surowców gastronomicznych; maszyn i urządzeń gastronomicznych; obróbki wstępnej surowców; technik sporządzania dań podstawowych, dań głównych i przekąsek; wypieku ciast; sporządzania deserów i napojów; sporządzanie potraw specjalistycznych; ekspedycji wyrobów kulinarnych. Efekt kształcenia
Absolwent kursu posiada wiedzę w zakresie: Tematy zajęć
1. ( 6 h ) Organizacja placówki gastronomicznej. Egzamin/uprawnienia
Zaświadczenie o ukończeniu kursu zgodne z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych Informacje dodatkowe
Podana cena za kurs jest ceną szacunkową dla grupy 6-8 osobowej. Cena ostateczna jest uzależniona od ilości słuchaczy.
|
TERMIN DO UZGODNIENIA | ||||||||||||||
Centrum Kształcenia Zawodowego w Raciborzu ul. Podwale 12, 47 400 Racibórz tel.: 32 415 26 17 tel. kom.: 697-818-705 e-mail: raciborz@zdz.katowice.pl www: www.kursy.raciborz.zdz.pl |
Szczegóły
×
×
Kucharz
Cena kursu: 1500.00 zł
Ilość godzin: 120
Planowany termin rozpoczęcia:
Cel kursu
Zobycie wiedzy i umiejętności z zakresu planowania produkcji; surowców gastronomicznych; maszyn i urządzeń gastronomicznych; obróbki wstępnej surowców; technik sporządzania dań podstawowych, dań głównych i przekąsek; wypieku ciast; sporządzania deserów i napojów; sporządzanie potraw specjalistycznych; ekspedycji wyrobów kulinarnych. Efekt kształcenia
Absolwent kursu posiada wiedzę w zakresie: Tematy zajęć
1. ( 6 h ) Organizacja placówki gastronomicznej. Egzamin/uprawnienia
Zaświadczenie o ukończeniu kursu zgodne z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych Informacje dodatkowe
Podana cena za kurs jest ceną szacunkową dla grupy 6/8-osobowej. Cena ostateczna jest uzależniona od ilości słuchaczy.
|
TERMIN DO UZGODNIENIA | ||||||||||||||
Centrum Kształcenia Zawodowego w Sosnowcu ul. Sienkiewicza 25, 41-200 Sosnowiec tel.: 32 266-61-66 tel. kom.: 697-818-725 e-mail: sosnowiec@zdz.katowice.pl www: www.kursy.sosnowiec.zdz.pl |
Szczegóły
×
×
Kucharz
Cena kursu: 2500.00 zł
Ilość godzin: 60
Planowany termin rozpoczęcia:
Cel kursu
Zapoznanie uczestników kursu z zagadnieniami dotyczącymi m.in.: planowania produkcji; surowców gastronomicznych; maszyn i urządzeń gastronomicznych; obróbki wstępnej surowców; technik sporządzania dań podstawowych, dań głównych i przekąsek; wypieku ciast; sporządzania deserów i napojów; sporządzanie potraw specjalistycznych; ekspedycji wyrobów kulinarnych. Efekt kształcenia
Absolwent kursu posiada wiedzę w zakresie: Tematy zajęć
1. Organizacja placówki gastronomicznej. Egzamin/uprawnienia
Absolwenci kursu otrzymują zaświadczenie ukończenia kursu wydane na podstawie Za dodatkową opłatą można uzyskać certyfikat w języku obcym (angielskim lub niemieckim) firmy TÜV SÜD informującym o odbyciu szkolenia monitorowanego. Informacje dodatkowe
Podana cena za kurs jest ceną szacunkową dla grupy 6/8-osobowej. Cena ostateczna jest uzależniona od ilości słuchaczy. - Rozpoczęcie szkolenia uzależnione jest od zebrania odpowiedniej liczby osób zainteresowanych szkoleniem. - W przypadku zgłoszenia przez Zleceniodawcę większej liczby osób na szkolenie |
TERMIN DO UZGODNIENIA | ||||||||||||||
Ośrodek Kształcenia Zawodowego w Suchej Beskidzkiej Rynek 16, 34-200 Sucha Beskidzka tel.: 33 874 43 81 tel. kom.: 697-818-718 e-mail: suchab@zdz.katowice.pl www: www.kursy.sucha.zdz.pl |
Szczegóły
×
×
Kucharz
Cena kursu: 1600.00 zł
Ilość godzin: 80
Planowany termin rozpoczęcia:
Cel kursu
Zobycie wiedzy i umiejętności z zakresu planowania produkcji; surowców gastronomicznych; maszyn i urządzeń gastronomicznych; obróbki wstępnej surowców; technik sporządzania dań podstawowych, dań głównych i przekąsek; wypieku ciast; sporządzania deserów i napojów; sporządzanie potraw specjalistycznych; ekspedycji wyrobów kulinarnych. Efekt kształcenia
Absolwent kursu posiada wiedzę w zakresie: Tematy zajęć
1. Organizacja placówki gastronomicznej. Egzamin/uprawnienia
Zaświadczenie o ukończeniu kursu zgodne z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych Informacje dodatkowe
Podana cena za kurs jest ceną szacunkową dla grupy 6/8-osobowej. Cena ostateczna jest uzależniona od ilości słuchaczy.
|
TERMIN DO UZGODNIENIA | ||||||||||||||
Centrum Kształcenia Zawodowego w Tychach ul. Budowlanych 156, 43-100 Tychy tel.: 32 227 17 46 tel. kom.: 697 818 737 e-mail: tychy@zdz.katowice.pl www: www.kursy.tychy.zdz.pl |
Szczegóły
×
×
Kucharz
Cena kursu: 2500.00 zł
Ilość godzin: 80
Planowany termin rozpoczęcia:
Cel kursu
Zobycie wiedzy i umiejętności z zakresu planowania produkcji; surowców gastronomicznych; maszyn i urządzeń gastronomicznych; obróbki wstępnej surowców; technik sporządzania dań podstawowych, dań głównych i przekąsek; wypieku ciast; sporządzania deserów i napojów; sporządzanie potraw specjalistycznych; ekspedycji wyrobów kulinarnych. Efekt kształcenia
Absolwent kursu posiada wiedzę w zakresie: Tematy zajęć
1. ( 6 h ) Organizacja placówki gastronomicznej. Egzamin/uprawnienia
Zaświadczenie o ukończeniu kursu zgodne z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych Informacje dodatkowe
Podana cena za kurs jest ceną szacunkową dla grupy 6-8 osobowej. Cena ostateczna jest uzależniona od ilości słuchaczy.
|
TERMIN DO UZGODNIENIA | ||||||||||||||
Ośrodek Kształcenia Zawodowego w Zabrzu ul. Park Hutniczy 13, 41-800 Zabrze tel.: 32 271 10 58 tel. kom.: 697 818 745 e-mail: zabrze@zdz.katowice.pl www: www.kursy.zabrze.zdz.pl |
Szczegóły
×
×
Kucharz
Cena kursu: 1500.00 zł
Ilość godzin: 120
Planowany termin rozpoczęcia:
Cel kursu
Zobycie wiedzy i umiejętności z zakresu planowania produkcji; surowców gastronomicznych; maszyn i urządzeń gastronomicznych; obróbki wstępnej surowców; technik sporządzania dań podstawowych, dań głównych i przekąsek; wypieku ciast; sporządzania deserów i napojów; sporządzanie potraw specjalistycznych; ekspedycji wyrobów kulinarnych. Efekt kształcenia
Absolwent kursu posiada wiedzę w zakresie: Tematy zajęć
1.Organizacja placówki gastronomicznej. Egzamin/uprawnienia
Zaświadczenie o ukończeniu kursu zgodne z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych |
TERMIN DO UZGODNIENIA | ||||||||||||||
Centrum Kształcenia Zawodowego w Żywcu ul. Sienkiewicza 65, 34-300 Żywiec tel.: 33-861-43-46 tel. kom.: 697-818-746 e-mail: zywiec@zdz.katowice.pl www: www.kursy.zywiec.zdz.pl |
Szczegóły
×
×
Kucharz
Cena kursu: 1500.00 zł
Ilość godzin: 120
Planowany termin rozpoczęcia:
Cel kursu
Zapoznanie uczestników kursu z zagadnieniami dotyczącymi m.in.: planowania produkcji; surowców gastronomicznych; maszyn i urządzeń gastronomicznych; obróbki wstępnej surowców; technik sporządzania dań podstawowych, dań głównych i przekąsek; wypieku ciast; sporządzania deserów i napojów; sporządzanie potraw specjalistycznych; ekspedycji wyrobów kulinarnych. Efekt kształcenia
Absolwent kursu posiada wiedzę w zakresie: Tematy zajęć
1. ( 6 h ) Organizacja placówki gastronomicznej. Egzamin/uprawnienia
Zaświadczenie zgodne z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych Informacje dodatkowe
Podana cena za kurs jest ceną szacunkową dla grupy 6/8-osobowej. Cena ostateczna jest uzależniona od ilości słuchaczy. |
TERMIN DO UZGODNIENIA |