Kucharz
Gdzie jest dostępny kurs | Opis i cena kursu | Planowana data rozpoczęcia | ||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Centrum Kształcenia Zawodowego w Gliwicach ul. Prymasa St. Wyszyńskiego 11, 44-100 Gliwice tel.: 32 231-11-81 tel. kom.: 697-818-625 e-mail: gliwice@zdz.katowice.pl www: www.kursy.gliwice.zdz.pl |
Szczegóły
×
×
Kucharz
Cena kursu: 1350.00 zł
Ilość godzin: 120
Planowany termin rozpoczęcia: 2023-02-13
Cel kursu
Zobycie wiedzy i umiejętności z zakresu planowania produkcji; surowców gastronomicznych; maszyn i urządzeń gastronomicznych; obróbki wstępnej surowców; technik sporządzania dań podstawowych, dań głównych i przekąsek; wypieku ciast; sporządzania deserów i napojów; sporządzanie potraw specjalistycznych; ekspedycji wyrobów kulinarnych. Efekt kształcenia
Absolwent kursu posiada wiedzę w zakresie: Tematy zajęć
1. ( 6 h ) Organizacja placówki gastronomicznej. Egzamin/uprawnienia
Zaświadczenie o ukończeniu kursu zgodne z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych |
13.02.2023 Zapisz się |
||||||||||||||
Centrum Kształcenia Zawodowego w Żywcu ul. Sienkiewicza 65, 34-300 Żywiec tel.: 33 861 43 46 tel. kom.: 697-818-746 e-mail: zywiec@zdz.katowice.pl www: www.kursy.zywiec.zdz.pl |
Szczegóły
×
×
Kucharz
Cena kursu: 1500.00 zł
Ilość godzin: 120
Planowany termin rozpoczęcia: 2023-02-20
Cel kursu
Zapoznanie uczestników kursu z zagadnieniami dotyczącymi m.in.: planowania produkcji; surowców gastronomicznych; maszyn i urządzeń gastronomicznych; obróbki wstępnej surowców; technik sporządzania dań podstawowych, dań głównych i przekąsek; wypieku ciast; sporządzania deserów i napojów; sporządzanie potraw specjalistycznych; ekspedycji wyrobów kulinarnych. Efekt kształcenia
Absolwent kursu posiada wiedzę w zakresie: Tematy zajęć
1. ( 6 h ) Organizacja placówki gastronomicznej. Egzamin/uprawnienia
Zaświadczenie zgodne z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych |
20.02.2023 Zapisz się |
||||||||||||||
Centrum Kształcenia Zawodowego w Częstochowie ul. Jagiellońska 141, 42-202 Częstochowa tel.: 34-365-76-21 tel. kom.: 697 818 686 e-mail: czestochowa@zdz.katowice.pl www: www.kursy.czestochowa.zdz.pl |
Szczegóły
×
×
Kucharz
Cena kursu: 1750.00 zł
Ilość godzin: 100
Planowany termin rozpoczęcia:
Cel kursu
Zobycie wiedzy i umiejętności z zakresu planowania produkcji; surowców gastronomicznych; maszyn i urządzeń gastronomicznych; obróbki wstępnej surowców; technik sporządzania dań podstawowych, dań głównych i przekąsek; wypieku ciast; sporządzania deserów i napojów; sporządzanie potraw specjalistycznych; ekspedycji wyrobów kulinarnych. Wymagania dla kandydata
- ukończony 18 rok życia, - dobry stan zdrowia potwierdzony zaświadczeniem lekarskim o braku przeciwwskazań, - książeczka sanepidowska. Efekt kształcenia
Absolwent kursu posiada wiedzę w zakresie: Tematy zajęć
1. ( 5 h ) Organizacja placówki gastronomicznej. Egzamin/uprawnienia
Zaświadczenie o ukończeniu kursu zgodne z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych Informacje dodatkowe
Warunkiem uruchomienia kursu jest zebranie grupy ok 10 -osobowej. |
TERMIN DO UZGODNIENIA | ||||||||||||||
Centrum Kształcenia Zawodowego w Katowicach ul. Krasińskiego 2, 40-952 Katowice tel.: 32 603 77 94 tel. kom.: 697 818 632 e-mail: katowice@zdz.katowice.pl www: www.kursy.katowice.zdz.pl |
Szczegóły
×
×
Kucharz
Cena kursu: 1800.00 zł
Ilość godzin: 100
Planowany termin rozpoczęcia:
Cel kursu
Zapoznanie uczestników kursu z zagadnieniami dotyczącymi m.in.: planowania produkcji; surowców gastronomicznych; maszyn i urządzeń gastronomicznych; obróbki wstępnej surowców; technik sporządzania dań podstawowych, dań głównych i przekąsek; wypieku ciast; sporządzania deserów i napojów; sporządzanie potraw specjalistycznych; ekspedycji wyrobów kulinarnych. Wymagania dla kandydata
Uczestnikiem kursu może zostać każda osoba, która zainteresowana jest niniejsza tematyką, przygotowująca się do pracy na stanowisku kucharza, lub podnieść swoje umiejętności kulinarne. Efekt kształcenia
Absolwent kursu posiada wiedzę w zakresie: Tematy zajęć
1. (6 h) Organizacja placówki gastronomicznej.
13. (10 h) Sporządzanie potraw jarskich i półmięsnych.
Egzamin/uprawnienia
Zaświadczenie zgodne z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych |
TERMIN DO UZGODNIENIA | ||||||||||||||
Ośrodek Kształcenia Zawodowego w Pajęcznie ul. Majorat 14, 98-300 Pajęczno tel.: 34 311 29 92 tel. kom.: 796 555 085 e-mail: pajeczno@zdz.katowice.pl www: www.kursy.pajeczno.zdz.pl |
Szczegóły
×
×
Kucharz
Cena kursu: 1500.00 zł
Ilość godzin: 120
Planowany termin rozpoczęcia:
Cel kursu
Zobycie wiedzy i umiejętności z zakresu planowania produkcji; surowców gastronomicznych; maszyn i urządzeń gastronomicznych; obróbki wstępnej surowców; technik sporządzania dań podstawowych, dań głównych i przekąsek; wypieku ciast; sporządzania deserów i napojów; sporządzanie potraw specjalistycznych; ekspedycji wyrobów kulinarnych. Efekt kształcenia
Absolwent kursu posiada wiedzę w zakresie: Tematy zajęć
1. ( 6 h ) Organizacja placówki gastronomicznej. Egzamin/uprawnienia
Zaświadczenie o ukończeniu kursu zgodne z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych |
TERMIN DO UZGODNIENIA | ||||||||||||||
Ośrodek Kształcenia Zawodowego w Pszczynie ul. Kopernika 14, 43-200 Pszczyna tel.: 32 210-53-88 tel. kom.: 697 818 699 e-mail: pszczyna@zdz.katowice.pl www: www.kursy.pszczyna.zdz.pl |
Szczegóły
×
×
Kucharz
Cena kursu: 2500.00 zł
Ilość godzin: 95
Planowany termin rozpoczęcia:
Cel kursu
Zobycie wiedzy i umiejętności z zakresu planowania produkcji; surowców gastronomicznych; maszyn i urządzeń gastronomicznych; obróbki wstępnej surowców; technik sporządzania dań podstawowych, dań głównych i przekąsek; wypieku ciast; sporządzania deserów i napojów; sporządzanie potraw specjalistycznych; ekspedycji wyrobów kulinarnych. Efekt kształcenia
Absolwent kursu posiada wiedzę w zakresie: Tematy zajęć
1. ( 6 h ) Organizacja placówki gastronomicznej. Egzamin/uprawnienia
Zaświadczenie o ukończeniu kursu zgodne z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych |
TERMIN DO UZGODNIENIA | ||||||||||||||
Centrum Kształcenia Zawodowego w Raciborzu ul. Podwale 12, 47 400 Racibórz tel.: 32 415 26 17 tel. kom.: 697-818-705 e-mail: raciborz@zdz.katowice.pl www: www.kursy.raciborz.zdz.pl |
Szczegóły
×
×
Kucharz
Cena kursu: 1500.00 zł
Ilość godzin: 120
Planowany termin rozpoczęcia:
Cel kursu
Zobycie wiedzy i umiejętności z zakresu planowania produkcji; surowców gastronomicznych; maszyn i urządzeń gastronomicznych; obróbki wstępnej surowców; technik sporządzania dań podstawowych, dań głównych i przekąsek; wypieku ciast; sporządzania deserów i napojów; sporządzanie potraw specjalistycznych; ekspedycji wyrobów kulinarnych. Efekt kształcenia
Absolwent kursu posiada wiedzę w zakresie: Tematy zajęć
1. ( 6 h ) Organizacja placówki gastronomicznej. Egzamin/uprawnienia
Zaświadczenie o ukończeniu kursu zgodne z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych |
TERMIN DO UZGODNIENIA | ||||||||||||||
Centrum Kształcenia Zawodowego w Sosnowcu ul. Sienkiewicza 25, 41-200 Sosnowiec tel.: 32 266-61-66 tel. kom.: 697-818-725 e-mail: sosnowiec@zdz.katowice.pl www: www.kursy.sosnowiec.zdz.pl |
Szczegóły
×
×
Kucharz
Cena kursu: 2300.00 zł
Ilość godzin: 80
Planowany termin rozpoczęcia:
Cel kursu
Zapoznanie uczestników kursu z zagadnieniami dotyczącymi m.in.: planowania produkcji; surowców gastronomicznych; maszyn i urządzeń gastronomicznych; obróbki wstępnej surowców; technik sporządzania dań podstawowych, dań głównych i przekąsek; wypieku ciast; sporządzania deserów i napojów; sporządzanie potraw specjalistycznych; ekspedycji wyrobów kulinarnych. Efekt kształcenia
Absolwent kursu posiada wiedzę w zakresie: Tematy zajęć
1. Organizacja placówki gastronomicznej. Egzamin/uprawnienia
Absolwenci kursu otrzymują: Zaświadczenie wydano na podstawie § 22 ust. 3 i 4 Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 19 marca 2019 r. w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych (Dz. U. z 2019 r. poz. 652). Za dodatkową opłatą można uzyskać certyfikat w języku obcym (angielskim lub niemieckim) firmy TÜV SÜD informującym o odbyciu szkolenia monitorowanego. Informacje dodatkowe
- Rozpoczęcie szkolenia uzależnione jest od zebrania odpowiedniej liczby osób zainteresowanych szkoleniem. - W przypadku zgłoszenia przez Zleceniodawcę większej liczby osób na szkolenie |
TERMIN DO UZGODNIENIA | ||||||||||||||
Ośrodek Kształcenia Zawodowego w Suchej Beskidzkiej Rynek 16, 34-200 Sucha Beskidzka tel.: 33 874-43-81 tel. kom.: 697-818-718 e-mail: suchab@zdz.katowice.pl www: www.kursy.sucha.zdz.pl |
Szczegóły
×
×
Kucharz
Cena kursu: 600.00 zł
Ilość godzin: 60
Planowany termin rozpoczęcia:
Cel kursu
Zobycie wiedzy i umiejętności z zakresu planowania produkcji; surowców gastronomicznych; maszyn i urządzeń gastronomicznych; obróbki wstępnej surowców; technik sporządzania dań podstawowych, dań głównych i przekąsek; wypieku ciast; sporządzania deserów i napojów; sporządzanie potraw specjalistycznych; ekspedycji wyrobów kulinarnych. Efekt kształcenia
Absolwent kursu posiada wiedzę w zakresie: Tematy zajęć
1. ( 6 h ) Organizacja placówki gastronomicznej. Egzamin/uprawnienia
Zaświadczenie o ukończeniu kursu zgodne z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych |
TERMIN DO UZGODNIENIA | ||||||||||||||
Centrum Kształcenia Zawodowego w Tychach ul. Budowlanych 156, 43-100 Tychy tel.: 32 227-17-46 tel. kom.: 697 818 737 e-mail: tychy@zdz.katowice.pl www: www.kursy.tychy.zdz.pl |
Szczegóły
×
×
Kucharz
Cena kursu: 2500.00 zł
Ilość godzin: 80
Planowany termin rozpoczęcia:
Cel kursu
Zobycie wiedzy i umiejętności z zakresu planowania produkcji; surowców gastronomicznych; maszyn i urządzeń gastronomicznych; obróbki wstępnej surowców; technik sporządzania dań podstawowych, dań głównych i przekąsek; wypieku ciast; sporządzania deserów i napojów; sporządzanie potraw specjalistycznych; ekspedycji wyrobów kulinarnych. Efekt kształcenia
Absolwent kursu posiada wiedzę w zakresie: Tematy zajęć
1. ( 6 h ) Organizacja placówki gastronomicznej. Egzamin/uprawnienia
Zaświadczenie o ukończeniu kursu zgodne z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych |
TERMIN DO UZGODNIENIA | ||||||||||||||
Ośrodek Kształcenia Zawodowego w Zabrzu ul. Park Hutniczy 13, 41-800 Zabrze tel.: 32 271 10 58 tel. kom.: 697 818 745 e-mail: zabrze@zdz.katowice.pl www: www.kursy.zabrze.zdz.pl |
Szczegóły
×
×
Kucharz
Cena kursu: 1200.00 zł
Ilość godzin: 60
Planowany termin rozpoczęcia:
Cel kursu
Zapoznanie uczestników kursu z zagadnieniami dotyczącymi m.in.: planowania produkcji; surowców gastronomicznych; maszyn i urządzeń gastronomicznych; obróbki wstępnej surowców; technik sporządzania dań podstawowych, dań głównych i przekąsek; wypieku ciast; sporządzania deserów i napojów; sporządzanie potraw specjalistycznych; ekspedycji wyrobów kulinarnych. Efekt kształcenia
Absolwent kursu posiada wiedzę w zakresie: Tematy zajęć
1.Organizacja placówki gastronomicznej. Egzamin/uprawnienia
Zaświadczenie zgodne z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych |
TERMIN DO UZGODNIENIA | ||||||||||||||
Ośrodek Kształcenia Zawodowego w Żarkach ul. Sosnowa 2, 42-310 Żarki tel.: 34 314 82 25 tel. kom.: 697-818-674 e-mail: zarki@zdz.katowice.pl www: www.kursy.zarki.zdz.pl |
Szczegóły
×
×
Kucharz
Cena kursu: 1000.00 zł
Ilość godzin: 80
Planowany termin rozpoczęcia:
Cel kursu
Zobycie wiedzy i umiejętności z zakresu planowania produkcji; surowców gastronomicznych; maszyn i urządzeń gastronomicznych; obróbki wstępnej surowców; technik sporządzania dań podstawowych, dań głównych i przekąsek; wypieku ciast; sporządzania deserów i napojów; sporządzanie potraw specjalistycznych; ekspedycji wyrobów kulinarnych. Efekt kształcenia
Absolwent kursu posiada wiedzę w zakresie: Tematy zajęć
1. ( 4 h ) Organizacja placówki gastronomicznej. Egzamin/uprawnienia
Zaświadczenie o ukończeniu kursu zgodne z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej w sprawie kształcenia ustawicznego w formach pozaszkolnych |
TERMIN DO UZGODNIENIA |