Piekarz

Cel kursu

Nabycie przez słuchaczy wiedzy dotyczącej wyposażenia technicznego piekarni oraz umiejętności obsługi podstawowych maszyn i urządzeń piekarniczych, a także korzystania z prostych środków transportu wewnętrznego; wiedzy z zakresu technologii piekarskiej, w tym dotyczącej m.in.: sposobów przygotowywania surowców do produkcji, oceny organoleptycznej wyrobów piekarniczych, pomocniczych czynności wykonywanych przy sporządzaniu ciast, ręcznego dzielenia i kształtowania ciasta na podstawowe asortymenty pieczywa, magazynowania pieczywa i przygotowania go do ekspozycji.

Sposób zakończenia kursu

Zaświadczenie o ukończeniu kursu .

Gdzie jest dostępny kurs Liczba godzin Cena Planowana data rozpoczęcia
Centrum Kształcenia Zawodowego w Częstochowie
ul. Jagiellońska 141, 42-202 Częstochowa

tel.: 34-365-76-21
tel. kom.: 697 818 686
e-mail: czestochowa@zdz.katowice.pl
www: www.kursy.czestochowa.zdz.pl
136 1 250 zł TRWA NABÓR
Ośrodek Kształcenia Zawodowego w Andrychowie
ul. Rynek 12, 34-120 Andrychów

tel.: 33 875 31 22
tel. kom.: 697-818-583
e-mail: andrychow@zdz.katowice.pl
www: www.kursy.andrychow.zdz.pl
136 1 250 zł TRWA NABÓR
Ośrodek Kształcenia Zawodowego w Pajęcznie
ul. Majorat 14, 98-300 Pajęczno

tel.: 34 311 29 92
tel. kom.: 796 555 085
e-mail: pajeczno@zdz.katowice.pl
www: www.kursy.pajeczno.zdz.pl
136 1 250 zł TRWA NABÓR